CE FACE CU ADEVĂRAT UN ANTRENOR

CE FACE CU ADEVĂRAT UN ANTRENOR:

Oaspeții stăteau la masă și discutau despre viață. Un bărbat, un CEO, a încercat să explice problema predării atletismului la şcoală. El spus: “Ce poate învăța un copil de la cineva care a decis că cea mai bună opțiune în viață este să devină antrenor?”

Le-a reamintit celorlalti oaspeți ce se spune despre antrenori: “Cei care nu pot juca, sunt cei care antrenează”. Pentru a sublinia acest punct, i s-a adresat unui alt oaspete: “Ești un antrenor, fii sincer. Ce faci de fapt?” Având o reputație de om onest si sincer, oaspetele a răspuns  (Antrenorul Ridder se  aprinde și începe să îi explice): “Vrei să știi ce fac? Îi fac pe copii să muncească mai mult decât credeau că ar putea vreodată, fac un jucător de categoria C+ să se simtă ca un câștigător al Medaliei de Onoare. Îi fac pe copii să parcurgă 90 de minute de practică și transpirație. Îi fac să transforme visurile în realitate.”

“Vrei să știi ce fac? Îi fac pe copii să se întrebe. Le pun întrebări. Îi fac să critice. Îi fac să își ceară scuze și să vorbească serios. Îi fac să coopereze. Îi fac competitivi și respectuoși.

Îi fac să-și arate toată munca lor în fața mulțimilor ostile și să-și perfecționeze actele de sportivitate. Îi fac să înțeleagă faptul că, dacă ai voința de a-ți urma visurile, chiar dacă cineva te judecă din cauza unei greșeli pe care ai făcut-o, nu trebuie să îi acorzi atenție, deoarece ai încercat și ai dat tot ce ai avut  mai bun.”

“Formez echipe din cei care lucrează împreună pentru atingerea succesului”. Se opreşte și continuă. “Vrei să știi ce fac? FAC O DIFERENȚĂ, FORMEZ LIDERI, FAC POSIBILE ALTE PROFESII.” Apoi il întrebă pe CEO, “Tu ce faci?”

Data viitoare când sunteți nemulțumit de locul dumneavoastră de muncă deoarece considerați că nu faceți suficienți bani, întrebați-vă: “Sunt oare mai importante rezultatele pe care le obțin decât contul meu bancar?”

Sper că da…

  • Am decis să postez din nou asta, deoarece am primit multe reacții din partea cititorilor #7KeysToBeingAGreatCoach

Sursa este necunoscută, dar este atât de bine scrisă și adevărată!

 

Allistair McCaw

#McCawMethod